Nieuws
uit ons vakgebied

Nieuwsberichten

Leuke items of blogs uit de document- en dossierwereld. Vele tientallen artikelen in de afgelopen jaren gemaakt en gedeeld. ‘Blader’ maar eens door de ruim 180 items in het archief van de afgelopen jaren. Rode draad is wel alles rondom privacywetgeving.

  • Archief van zwarte geschiedenis groeit en groeit….

    Jessica de Abreu en Mitchell Esajas waren in 2011 twee van de oprichters van het New Urban Collective. Deze vereniging voor biculturele studenten wilde meer aandacht voor onderwerpen als kolonialisme en slavernij.

    Archief van zwarte geschiedenis groeit en groeit….
  • View documentbeheer werkt nu samen met reclamebureau Mull2Media

    Wij vonden bij Mull2Media de meerwaarde voor een goede website. Naar aanleiding van deze verhuizing interviewde Jorn ons en hierbij zijn verslag.

    View documentbeheer werkt nu samen met reclamebureau Mull2Media
  • 11.500.000.000 A4 tjes

    Op het werk uitprinten en thuis digitaliseren, zoals het artikel naar voren brengt. Dat kan niet door een persoon gedaan zijn. En ook de giga hoeveelheid papier om alles te printen. Dat zijn vele pallets vol met A4 tjes.

    11.500.000.000 A4 tjes
  • De crux van kelder en kostbaar

    Afgelopen donderdag de 11e januari een bericht van de NOS: het archief van de Texelse courant staat deels onder water, honderden historische foto’s zijn beschadigd of volledig verloren gegaan.

    De crux van kelder en kostbaar
  • Dossiers door de shredder of niet?

    Veel voorkomend onderwerp in deze tijd bij de koffiecorner: wat gaan jullie doen met de kerstdagen?” Vaak hoor je, “wij gaan weg met de feestdagen, lekker latten in Oostenrijk” “Oh heerlijk meid, geniet ervan.” Maar de dossiers, mogen die ook al weg, door de shredder getrokken worden of digitaal verwijderd?

    Dossiers door de shredder of niet?
  • Digitaal? Nee, blijven printen…..

    Toen in 2021 een nieuwe regering aantrad in Duitsland, waren er stevige ambities op het gebied van modernisering en digitalisering van de overheidsdiensten.

    Digitaal? Nee, blijven printen…..