Archiefprojecten

Uw organisatie kan door de jaren heen ongemerkt een groot archief opbouwen. De zaken gaan goed, expansie van het bedrijf, meerdere vestigingen in Nederland of het buitenland. Overal worden dossiers opgebouwd, denk aan de bekende projectdossiers, personeelsdossiers of financiƫle documenten. U wilt (en moet) dit nu anders organiseren en waar te beginnen?

 

Inventariseren van het archief:

Samen met een archiefspecialist van View brengen we de volgende onderwerpen in kaart: waar staat wat, wie is verantwoordelijk, wie heeft toegang, wat zijn de bewaartermijnen? Ook onderzoeken we en hoe het archief is verdeeld in afdelingen en onderwerpen.
Kortom, samen met u maken we een blauwdruk van de huidige stand van zaken.

En daarna?

Hierna luisteren we graag naar uw wensen en de achtergronden hiervan. We nemen mee op welke manier de aanmaak van digitale dossiers is, in welke applicatie er wordt gewerkt, de archieven die we aangetroffen hebben op verschillende locaties. Wat laten we op papier en wat gaan we digitaliseren is vervolgens de keuze. Als dit beeld duidelijk is, maken we een tijdpad, draaiboek en offerte met eventueel een fixed price om het een en ander te gaan realiseren.

Uw archiefproject

…wordt ons archiefproject. Samen met onze vakkennis, uw wensen en onze ervaring pakken we het project op om de beste oplossing tegen de beste prijs te realiseren. We hebben jarenlange ervaring met talloze organisaties en delen graag deze ervaring met u.

Ons advies: schakel een professional in voor uw archiefproject

Archiefprojecten zijn tijdrovende ‘klussen’. U heeft er geen ervaring mee, wij wel. De tijdsinvestering kan een aanslag zijn op de organisatie, wat misschien zelfs ten koste gaat van uw core business. Dit soort grootschalige projecten kunnen wij achter de schermen verwerken, zodat de organisatie door kan draaien. Toch blijven de dossiers altijd voorhanden.

Nog wat tips en suggesties, kijk even op de pagina: Referenties & Branches. Wilt u het archief alvast opschonen, neem een kijkje bij bewaartermijnen voor een aantal tips. Voor een persoonlijk advies op maat, laat een berichtje achter en wij pakken het op.