Archiefspecialisten

Steeds meer organisaties en instellingen laten hun archivering uitbesteden om kosten te besparen. Niet vreemd, als je bedenkt dat goed dossierbeheer veel tijd, ruimte en kennis vergt. De archiefspecialisten van View leveren kennis en archiefdienstverlening op maat. Eenmalige archiefprojecten vragen om specialistische kennis. Wij van View zijn hierin opgeleid en kunnen samen met u kijken naar passende oplossingen voor uw eigen archief.

 

Wij hebben kennis en ervaring met:

  • Archiefplan en DSP: een plan van aanpak voor uw archief. Een archiefplan is een inventarisatie van alle aanwezige informatie- en archiefbestanden van de betrokken afdelingen, in relatie tot het werk dat op die afdelingen gedaan wordt. De definitie van een DSP uit de regelgeving luidt: een plan waarin de wijze is vastgelegd waarop de toegankelijkheid van archiefbescheiden is georganiseerd en de wijze waarop archiefbescheiden zijn ingedeeld en gerangschikt. Ofwel: hoe bewaren we de dossiers en wie kan waar bij?
  • Archiefprojecten: tijdelijk veel archiefwerk? View neemt u graag het werk uit handen. Wij kunnen uw archief bijvoorbeeld verhuizen, opschonen of opnieuw opzetten en indexeren.
  • Archiefverhuizingen: Heeft u geen ruimte (meer) voor uw archief of staat de kelder, zolder en kantoren vol met papieren dossiers?
    Wij komen het archief graag bij u ophalen en nemen deze zorg uit uw handen.
  • Bewaartermijn bepalen: hoe lang moet ik mijn dossiers bewaren? View helpt u graag met het bepalen en achterhalen van de bewaartermijnen van uw dossiers.


Heeft u advies of hulp nodig bij het maken van een goed archiefplan? Of heeft u algemeen advies nodig? Onze archiefspecialisten helpen u hier graag bij. Neem gerust contact met ons op, dan kijken wij samen naar een geschikte oplossing!